Vremuri grele…Anul 2020…Covid 19…Pandemie.

Vremuri grele…Anul 2020…Covid 19…Pandemie.

Vremuri grele, tulburi si provocatoare. Oamenii isi pierd locurile de munca, neajunsurile sunt la tot pasul. Mesajele contradictorii primite de la autoritati abunda, dar…oamenii nu-si pierd speranta. Iar speranta este hranita de convingeri personale, dorinta de a trece si peste acest episod, nevoia de solidaritate, determinarea de a reusi.

Acum, in vremuri grele, gandurile noastre se indreapta catre Dumnezeu, Univers, cercetatori, medici, rude, prieteni, colegi…

…din nevoia de a gasi aliati pentru a depasi frustrarea, mania si neconsolarea.

Mi-a ramas in minte afirmatia recenta a domnlui profesor doctor Alexandru Oproiu:

Nu virusurile si bacteriile traiesc în lumea noastra, ci noi în lumea lor.

profesor doctor Alexandru Oproiu

Pai, ce-am facut noi oamenii de natura se razbuna asa crunt pe noi?

In afara de masive defrisari, poluare intensa, foraje intensive si, multe altele?

Da, Natura aliatul de nadejde al omenirii (de sute de ani) este batjocorita si dezonorata. Oare de ce facem asta? Caci, atunci cand avem nevoie de apa, nevoie de hrana, nevoie de momente de relaxare, nevoie de remedii contra bolilor Natura ne-a oferit solutia. Am avut nevoie de forme aerodinamice pentru industria aero-spatiala, nevoie de resurse naturale pentru dezvoltarea industriala… Natura ni le-a oferit…si, exemplele pot continua.

Ce putem face noi, oamenii, pentru ca Natura sa ne considere aliati si nu dusmani?

Nu cumva sa-I acordam respect? Sa avem grija de EA ca si de apropele nostru?  Sa-I aratam recunostinta maxima pentru ca este aliatul nostru, si gazda noastra ?

Multe intrebari, cu miliarde de posibile raspunsuri…da, miliarde, caci aproape 7 miliarde de suflete suntem astazi pe Pamant.

Raspunsul tau care este? Cauta-l. ai nevoie de el, avem nevoie cu totii…caci, asa dupa cum spune Mark Twain:

Peste 20 de ani de acum incolo vei fi mai dezamagit de lucrurile pe care nu le-ai facut decat de cele pe care le-ai facut.

Mark Twain

Photo by Syaibatul Hamdi on Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published.