Planeta noastra, cu maiestria si frumusetea ei!

Planeta noastra, cu maiestria si frumusetea ei!

Ai stat vreodata sa te gandesti cat de complexa si frumoasa este planeta noastra? Ai stat vreodata sa te uiti la o picatura de roua, la norii de pe cer? La delicatetea unui fluture ce zboara din floare in floare? La o albina ce munceste de zor? La gingasia unei flori? Ai stat sa contemplezi la maretia muntilor ce iti ofera un puternic sentiment de libertate? Totul este atat de fascinant, uimitor, atat de frumos! Natura are atatea daruri pentru noi si ne mangaie in cele mai placute moduri, fiind un prieten sincer.

”Frumoasa esti Natura si plina de tandrete!”

Privesc in jur si acest miracol ma copleseste. Respir verdele brazilor, aerul tare si simt o puternica revigorare. Ma scald in razele soarelui, iar vantul ma adie. Ma intind pe un covor moale de iarba si ma uit spre cerul de un albastru infinit. Simt o liniste de nedescris. Cand noaptea soseste, sunt fermecata de magia Lunii si de stele. O Doamne, ce as putea cere mai mult de atat!? 

E atat de multa frumusete in lume insa oamenii ”orbi” nu o vad.

Legatura pe care o avem cu Pamantul este parte esentiala a ceea ce suntem si a sanatatii noastre. Haideti sa ne luam timp sa reflectam cu totii la frumusetea naturii si sa invatam sa o respectam precum merita.

Ce putem face pentru planeta noastra?

 – Sa avem grija de albine: super-eroii polenizatori fara de care noi nu am exista. Haideti sa aflam mai multe despre aceste fiinte uimitoare si sa le oferim un habitat sanatos, incepand cu gradina noastra;

 – Sa reciclam si sa reutilizam: beneficiile reciclarii sunt nenumarate, de aceea este foarte important ca fiecare dintre noi sa inteleaga ca in spatele acestor ”legi” stau principii solide;

 – Sa plantam cat mai mult: haideti sa redam aerul naturii prin plantarea a cat mai multi copaci si plante;

 – Sa conservam apa: apa nu este o resursa inepuizabila asa cum se credea in trecut, astfel ca fiecare picatura conteaza. Cel mai mult simtim lipsa ei in perioadele secetoase. Consider ca aceasta problema a conservarii apei poate fi ameliorata cu ajutorul populatiei. Se cere doar vointa. De exemplu, inchiderea robinetului atunci cand spalam vasele. Sau oprirea apei atunci cand ne spalam pe dinti. Sunt gesturi mici, banale dar aplicate de mai multi oameni, pot avea un ecou mai mare decat ne-am putea imagina.

 – Sa implicam copiii insuflandu-le iubirea si respectul fata de natura. Ei sunt viitorul si cel mai bine invata avandu-ne exemplu pe noi;

Acestea sunt doar cateva din lucrurile pe care le putem face fiecare. Sa cautam sa ne informam cat mai mult si sa le punem in aplicare pentru planeta noastra, casa noastra.

Haideti sa-i oferim sanatate planetei noastre! Haideti, pentru planeta noastra sa ne bucuram de spectacolul fascinant al Creatiei! Haideti, pentru planeta noastra sa-i oferim naturii,  macar putin din cate ne ofera ea!

Photo by Simona Laliu  on Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.