Wasterminator supereroul dintre noi – Comunitate (Capitol V)

Wasterminator supereroul dintre noi – Comunitate (Capitol V)

Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti.

Confesiune: La noi pe Planeta Eroilor, comunitatea inseamna sa fim uniti. E o binecuvantare sa ai o familie, iar astazi sunt aici ca sa ii pot face mandrii pe toti ai mei. Micutul Wasterminator, nu te va dezamagi, mama! Dar, simt ca poate cedez, ca uneori ma pierd din a fi erou si incep a fi om, iar asta poate fi semn ca sunt. Poate toti oamenii sunt eroi, fac fata cu brio la cele mai apasatoare sentimente, mai degraba ai putea sa muti muntii din loc decat sa te confrunti chiar cu tine insuti.

Deci, sa trecem la treaba.

Am cautat toate posibilitatile pentru o strangere de fonduri cu mesajul “Comunitate pentru comunitate”, dar totul a fost in zadar. Aparent, nimeni nu a vrut sa fie parte a ideii mele. De ce nu au dat o sansa la  trambulina mea? Puteau ajunge chiar si pe Planeta Eroilor..dar ce sa vezi.. oamenii nu-s deloc copilarosi! Astfel, am ajuns sa astept aici, pe o bordura.. o minune! Comunitatea lor nu seamana deloc cu a mea! Sau poate ideile noastre nu coincid. Nimic nu se pierde,totul se transforma. Reciclarea si economia circulara merg cot la cot detestand forma traditionala a folosirii si aruncarii. Deci, da. Se poate, trebuie doar sa vrem.

Daca oamenii ar contruibui la aceasta strangere de fonduri cu lucruri care se pot recicla? Adica oamenii au lucruri pe acasa care nu le mai folosesc? Nu ? Spune-mi, te rog, ca da!! Adica, o sticla..carton, o una alta! Zic!

Asa am ajuns, eu Wasterminator, sa bat din usa in usa pentru a obtine lucruri. Nu a mers, din nou! Dar, targul meu de reciclare siguuur, va functiona! Adica, oamenii doar trebuie sa aduca lucruri care se pot recicla, astfel toata lumea va iesi in avantaj. Sau, chiar sa le recicleze de acasa. Suntem liberi sa facem ce vrem. Stand singur in propriul meu targ, care nu dadea roade, oamenii s-au ambitionat sa ma ajute. Bunica lui Lily a facut un cos dintr-o sticla de plastic iar micuta Lily, a facut un suport pentru stilouri. Grozava idee! Oamenii au incercat sa ma ajute, iar asta e un inceput!

Dupa initiativa acestor persoane, au intervenit cateva grupuri de adolescenti, cativa insotiti de parinti, cu lucruri folosite sau reciclate, scoase la vanzare, si bineinteles doritorii de a cumpara care desi nu au fost multi, au fost importanti. Activitatile pentru mediu vor fi sigure, docendo discimus. Stiu si sunt sigur, ca implicarea mea, poate a insemnat ceva, dar implicarea lor a fost adevaratul semn al schimbarii pe care vreau sa-l intelegem impreuna. Implicarea oamenilor este din ce in ce mai rara, acest lucru discrediteaza posiblitatea oamenilor de a se apropia. Mediul este un suflet, care trebuie pastrat viu.

In definitv, a fost destul pentru a aduna materialele necesare mediului si pentru pastrarea acestuia, sanatos.

Ps: Nepasarea ucide. Fiecare membru al unei comunitati, trebuie sa se schimbe de dragul celor din jur, pentru el si pentru mediul in care traieste. Desi, schimbarea e grea. E mai greu sa fii nepasator! Decat implicat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.