Wasterminator supereroul dintre noi – Doneaza-mi suflet (Capitol VI)

Wasterminator supereroul dintre noi – Doneaza-mi suflet (Capitol VI)

*ma simt onorata ca persoana ta, ma citeste in acest moment. Ma simt onorata ca imi dai puterea sa te abat de la ganduri, de la probleme si de la tot ceea ce te macina. Iti multumesc ca imi  permiti sa port cuvintele care te pot vindeca*

– Pai cum adica zmeii zboara? Vrei sa glumesti cu mine pe o tema atat de serioasa? Micutii gemeni, Nervosul si  Curaj se uita la mine cu ochii lor mari si sunt destul de nedumeriti. Sunt 2 baieti la vreo 14 ani, pasionati de lucruri ciudate. La mine acasa, Zmeul este o figura emblematica a istoriei, s-a luptat cu centaurii in focurile Planetei Eroilor, a fost plin de candoare in fata Planetei celor fara adapost si i-a ajutat pe fiecare in parte. Ba chiar, a ajuns sa se lupte cu fiecare rau facator castigand toate luptele. El a fost erou, inaintea erei eroilor. El este piesa de rezistenta a istoriei mele….mi-as dori sa fiu ca el. Dar eu sunt eu..ajungeam la ceea ce se cheama…arhietip…
–  Draguta poveste Waste, stii ca noi nu avem centauri prin zona, nu?
–  Bineinteles ca stiu, Curaj.
–  OK. Dupa ce terminati discutia, poate ma ajutati sa ies din tufisul asta. Ce zici?
–  Scuza-ma, dar te intreb din nou, cum ai intrat aici?
–  Sa vezi, imi urmaream zmeul cu viteza cu care oamenii isi urmaresc visurile. Curaj a strigat dupa mine TUUUUUFIŞŞUUUUUL, dar am inceput sa ma amuz la gandul ca el a intrat intr-un tufis. Doar ca intr-o fractiune de secunda am intrat aici, iar acum sunt lovit si nu vreau sa-mi pierd zmeul. Va rog, salvati-l..pe el..pe mine nu mai puteti..

Ma uit la Curaj, care deja, se impacase cu situatia..

–  Poti sa nu mai plangi si sa te ridici in picioare?
–  Cand te lovesc belele, nu te mai poti ridica.. ne spune Nervosul, pe un ton foarte dramatic.
–  Stii ca poti sa iesi de aici, nu?
–  Bine, da.
–  Deci cu ce va mai pot ajuta, copii?
–  Pai mama are o campanie.. spune Nervosul, care nu-si continua fraza din cauza lui Curaj care il loveste si raspunde:
–  Nu, nu. E ok. Iti multumim.
–  Spune, cum este cu campania mamei voastre? Curaj, e o placere sa va ajut.
–  Mama are o campanie de strans fonduri. Se bazeaza pe redirectionarea impozitului pe venit catre campanii si pe donatii, in cazul mamei. Ea crede ca e necesar ca fiecare campanie sa fie sustinuta la inceput de drum.
–  Pai, este foarte necesar. Organizatiile nonprofit, dau suflet si munca, mai mult decat profit.
–  Ciudat, asta spune si mama.

Intalnind-o pe mama acestui copil calm si frumos, Nervosul, mi-am dat seama ca oamenii vor o schimbare. Oamenii vor sa ajute alti oameni langa oameni.

–  Este vorba de a contribui in folosul comunitatii. Sustinerea campaniilor naturii, a mediului si in tot ceea ce oamenii construiesc.  Oamenii, nu inteleg adesea, ca trebuie sa dam ca sa primim, astfel vorbim despre circularitate….omul iti da atentie, nu ii dai arta…. O campanie este un copil care trebuie hranit cu intelegere, libertate si mai ales ajutor. 

Daca tu crezi in mediu, atunci implica-te!

In final, am ajutat-o pe mama gemenilor, sa impartim idei despre tot ceea ce inseamna implicarea in comunitate.

Daca vrei sa ma ajuti, doneaza-mi suflet. Daca vrei sa cresc, da-mi aripi si nu le smulge. Unele dintre cele mai mari minuni ale lumii sunt: sa fii, sa auzi, sa vezi‚ sa mergi si mai ales sa crezi. Intre Planeta mea si a ta nu sunt multe diferente, eu m-am nascut stiind ca trebuie sa fiu erou. Tu, devii fara macar sa stii ca esti un erou. Asa ca, te rog, nu uita. Salveaza-te pe tine, dar nu uita de cel de langa tine, chiar de cel care iti face bine.

Ochiul pentru ochi ajunge sa orbeasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.