Reciclarea deseurilor versus efectul de sera.

Reciclarea deseurilor versus efectul de sera.

Reciclarea deseurilor ar putea face parte din activitatea noastra zilnica. Aceasta ar face ca mediul nostru inconjurator sa fie mult mai steril si sanatos! Bineinteles, poate nu suntem atenti de fiecare data la detalii…Dar ne-am dori sa fim!

Din pacate, omul mai are de parcurs pana sa ajunga sa fie 100% invatat sa recicleze si sa respecte normele unui trai sanatos.
Pentru favorizarea mediului nostru inconjurator, putem efectua colectarea selectiva a deseurilor in locuri special concepute . In plus, autoritatile publice vor sa extinda sistemul de colectare selectiva si punerea in aplicare a acestuia. Aceste actiuni le putem clasifica drept un proces lent la o scara nationala si globala. Aproape toate materialele feroase, neferoase sau nemetalice care sunt deseuri, cum ar fi hartia sau cartonul, sticla, ambalajele din plastic, contribuie la poluarea mediului. Asta in cazul in care nu au fost colectate si reciclate.

Colectarea deseurilor si reciclarea ar putea limita schimbarile climatice – una dintre cele mai dificile provocari cu care se confrunta astazi lumea

Unele schimbari care au loc pe planeta noastra au inceput cu conditii climatice semnificative si accelerate cu mai bine de un secol in urma. Majoritatea oamenilor de stiinta considera ca, datorita cantitatii mari de gaze cu efect de sera eliberate in atmosfera de activitatile umane, planeta se incalzeste mai repede ca niciodata. Astfel de activitati includ, de la arderea combustibililor fosili, carbune, petrol chiar si benzina, pana la utilizarea vehiculelor si defrisarea. Totodata putem mentiona si deseurile care prin descompunere elibereaza gaze toxice mediului.

Multi dintre noi am vazut si putem simti chiar, efectele schimbarilor climatice. Dar acest lucru nu implica doar conditii meteorologice extreme precum inundatii, secete si uragane. Schimbarile lente si imperceptibile cu care se confrunta climatul ne pot schimba complet modul de viata. Totodata, activitatile umane conduc la schimbari climatice, inclusiv cresterea globala a temperaturii. Daca am constientiza sa reciclam de fiecare data, poate toate aceste schimbari negative ar ajunge la un final. Nu s-ar mai aduna deseuri in oceane si nici pe terenuri.

Majoritatea studiilor au aratat ca activitatile industriale, cresterea populatiei si proliferarea masinilor au provocat o crestere treptata a temperaturii. Aceasta situatie este incontestabila. Intr-un sistem dominat de oameni, cea mai mare pondere a deseurilor a fost si continua sa fie considerata indisponibila. Problema principala legata de gestionarea deseurilor este determinarea optiunilor de eliminare.

Desi reciclarea este greu de realizat, tot ce am putea face, ar fi pentru viitorul nostru si pentru viitorul copiilor nostri!
Daca am reusi sa combatem aceasta problema si am putea sa introducem in educatia copiilor si a tuturor indivizilor reciclarea,  atmosfera ar fi mult mai curata si nivelul temperaturii ar fi reglat.

Vino in Comunitatea Wasteix sa facem cate un mic pas!
Pasii desi marunti, se vor aduna!