Era Neozoica si protectia mediului in prezent

Era Neozoica si protectia mediului in prezent

Astazi, dragi cititori, vreau sa ma intorc in perioada cand, toxicitatea, poluarea si gramezile de deseuri nu erau cunoscute. Cu mii si mii de ani in urma, sau mai exact cu 66 milioane de ani in urma, pamantul a cunoscut era neozoica, sau cu alte cuvinte “viata noua”. De-a lungul acestei durate, viata a prins contur si a ajuns la o forma apropiata de cea de astazi. Ecosistemele erau in toiul bogatiei, cu lumea vegetala si animala diversa. Relieful era variat cu climate diverse, pe care le crease marea revolutie tectonica alpina.

Era Neozoica era pusa mai demult in opozitie cu o era ulterioara, Cuaternara, caracterizata prin aparitia omului. Era un act de mandrie cu care omul spera sa scape de realitati biologice, ale descendentei lui animale. Cand aceasta nu a mai putut fi contestata, omul a fost nevoit sa-si ia pozitia modesta de fosil conducator cel mult pentru o perioada, ceea ce a dus la detronarea Cuaternarului din rangul de era.

Climatul in Era Neozoica

Marea faramitare a continentelor, pe care o cunoaste astazi globul, s-a realizat in neozoic, prin separarea mai departe a placilor, proces inceput in mezozoic. In general, climatul era mai cald decat cel actual, de unde si raspandirea savanelor, pe care le populau turmele erbivore, pandite de rapacele carnivore. In prezent cunoastem, si simtim pe pielea noastra, evolutia. Evolutia care a schimbat mii de lucruri pana cand noi sa le cunoastem asa cum sunt acum. Aceasta, a creat mai multe apocalipse, unde dupa moarte a fost iarasi viata. Pamantul a renascut de mai multe ori pana si in prezent, este intr-o continua schimbare. Noi suntem unul din factorii primari care contribuie la schimbarea climatului si a intregului mediu.

Omul contemporan si influenta acestuia asupra mediului

Omul contemporan, este un om cu multe preocupari, cu multe surse de informatie ce-i sunt oferite. Daca generatia trecuta, era mai restrictionata, atunci in prezent avem libera exprimare. Avem libertatea de-a salva oceanele si marile, de-a le curata de deseuri ce-au fost aruncate tot de noi. Avem libertatea de a salva copacii si de-a nu mai pune animalele in pericolul extinctiei. Adesea ma gandesc ca nu noi detinem pamantul, ci pamantul ne detine pe noi. Cu acest gand, incep sa actionez, dorind sa contribui la amanarea unei eventuale catastrofe naturale, ce poate avea loc daca nu vom incepe sa fim mai atenti cu mediul inconjurator.

Va invitam sa va alaturati eforturilor comunitatii noastre de a trece la actiune in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator cu accent pe colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje si reciclarea acestora. Implica-te! Reciclarea incepe cu tine!

IMPLICARE

Esti un cetatean responsabil si vrei sa sustii acest proiect?

Reprezinti o companie si vrei sa sustii acest proiect?