ONG ul Atelierul de Resurse prin Wasteix si eroul sau Wasterminator te introduce in proiecte dedicate sustinerii unei economii circulare ce vor sa combata lipsa de informare privind colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, precum si lipsa modalitatilor de reciclare a acestora.
In misiunea noastra de implicare a grupurilor de tineri, a grupurilor comunitare precum si a administratiilor locale, in actiuni de dezvoltare durabilă, protecția mediului și ecologie, antreprenoriat și formare profesională, avem alaturi de noi un Erou. Wasterminator ne ajuta sa ne atingem scopul de a menține un mediu natural curat și sănătos, în armonie cu activitatea umană, având la bază principiile economiei circulare. O entitate curajoasă de pe Planeta Eroilor! dornică să facă bine! să ajute! să susțina! și să inspire omenirea să facă BINE pentru mediul în care trăieste!
In calatoria sa Wasterminator – Eroul Naturii si al Mediului ne ajuta sa vedem Eroii dintre noi si din noi. El ne invata pe Noi si de la Noi!
Asa am ajuns sa-l cunoastem pe Dl Ing.expert inventator Stratescu Sorin.
– Eu sunt Wasterminator! si am petrecut un timp cu bunul meu prieten. Eu il cunosc destul de bine. O persoana Erou ca si mine. Dar pentru voi il rog sa se recomande.
– Sunt absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti. Din anul 1992 am inceput sa studiez posibilitatile de transformare a deseurilor in produse finite. Primul brevet de inventie l-am obtinut in anul 1996. A avut ca tema: ”Lubrifiant pentru deformarea tevilor, barelor profilelor” . Face parte din pregatirea chimica a suprafetei in vederea deformarii plastice din industria materialelor (metalugie: partea de prelucrari metalurgice).
In anul 1998 am obtinut al doilea brevet de inventive cu tema: “Unsori rezistente la temparaturi inalte si uzura”.
In anul 2013 in urma unui numar mare de experimentari am inregisrat la OSIM brevetul cu tema “Regenerarea uleiurilor uzate”. Acesta are ca scop transformarea unui ulei uzat intr-un ulei sensibil nou care se reintroduce in utilaje.
– In calatoria mea am vazut o intreaga comunitate in care oamenii vin cu idei si intimpina dificultati in aplicarea lor. Cum a fost procesul de punere in practica a teoriei tale?
– Pentru a pune in practica aceasta tehnologie necesita spatii mari de lucru, volum de munca imens si costuri ridicate. Avand ca suport aceasta idee am creat o instalatie ultramoderna mobila de regenerare a uleiurilor industriale care elimina aceste neajunsuri fiind extrem de eficienta. Practic aceasta instalatie este o rafinarie mobila cu o productitivate de 800-1000 litru/ora. Am reusit sa intorc de la neutralizare 100 tone de ulei uzat si sa-l reintroduc in utilaje.

Imagine de Dean Moriarty de la Pixabay
– Stii, ideile oamenilor n-au incetat niciodata sa ma surprinda! Intotdeauna am fost convins ca daca ei si-ar folosi jumatate din imaginatie si-ar imbunatatii calitativ relatia cu mediul. Ce-ai cutezat pe mai departe prieten drag?
– In anul 2019 a aparut brevetul de inventie cu tema: “Reciclarea emulsiilor uzate”. Acesta are ca scop prelungirea utilizarii emulsiilor de cateva ori din industria prelucratoare. De asemenea am gandit un procedeu de transformare a uleiurilor uzate care nu se mai pot regenera sub forma de uleiuri sa la transform in unsori. Aceasta cerere de brevet este in analiza la OSIM.
Pot afirma cu incredere ca am reusit sa creez: “Managementul integrat al lubrifiantilor industriali”.
Din dorinta de a proteja mediul eforturile Dl Ing. Stratescu Sorin sunt concentrate pentru a gasi o solutie de a rezolva miile de tone de deseuri de plastic. Obiectivul este formarea si dezvoltarea unei industrii de reciclare, contracarand epuizarea resurselor naturale.
Wasterminator sustine fără îndoială impactul pozitiv pe care acest om – erou îl poate face asupra planetei.
El stie ca un prezent implicat creează un viitor curat pentru copiii noștri și susține un mediu mai verde, mai sănătos, mai eliberat de consecințele acțiunilor noastre. Dl Stratescu acumuland o experienta de 30 de ani de studiu in reciclarea deseurilor imparte cu noi, atat mostenirea sa ca stiinta dar chiar si pe fiul sau Stratescu Simion Marian format de el insusi. Pentru ca el spune ” este greu sa creez o tehnologie dar este mult mai greu sa contribui la schimbarea mentalitatii omului spre performanta”. Ce dar mai important poate fi decat investirea propriului fiu in stiinta reciclarii deseurilor?
Impreuna sa continuam seria de proiecte dedicate susținerii unei economii circulare. Sa ne angajam in implementarea conceptului LUAM RESURSE – LE FOLOSIM – LE REFOLOSIM (repeat).
Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay