Colectare Selectiva

Traim intr-o societate aflata in continua schimbare, societate care produce, dar si consuma foarte mult. Cu cat oamenii se dezvolta mai mult, iar utilizarea tehnologiei creste pe zi ce trece, resursele mediului sunt si ele puse in pericol. Astfel, ar trebui sa cream o balanta, un echilibru intre dorinta acerba de a evolua si protejarea mediului inconjurator. Efectele negative sunt din ce in ce mai vizibile si sunt regasite in orice colt al planetei, incepand cu ghetarii care au inceput sa se topeasca, pana la aerul care este pe zi ce trece mai poluat, iar calitatea vietii scade.

Cum ar putea ajuta colectarea selectiva a deseurilor in acest sens?

Raspunsul e simplu:

DE CE SA ARUNCI UN LUCRU, CAND IL POTI REPARA?

Aceasta teorie se aplica si in cazul nostru. O colectare responsabila a deseurilor ar duce, fara doar si poate, la salvarea treptata a mediului inconjurator. Prin reciclarea deseurilor nu protejam doar solul de diverse substante nocive, ci ne protejam pe noi. Cu cat mediul inconjurator se va degrada mai tare, incalzirea globala va fi din ce in ce mai vizibila, iar efectele nu vor mai fi resimtite doar la mii de kilometri departare de tara noastra, ci le vom simti oricând, la orice pas. Oamenii au fost intotdeauna prea ocupati, prea dornici de a creste neincetat pe scara sociala, tratand superficial problemele reale cu care ne confruntam. E timpul sa incepem sa investim timp si resurse pentru a proteja mediul inconjurator, pentru ca cei ce vin din urma noastra sa aiba propria sansa la un trai cat mai bun, un trai in care sa nu se imbolnaveasca doar pentru ca respira, factor ce ne tine pe noi toti in viata.

Nu e un cliseu faptul ca atunci cand ne-am saturat de agitatia marilor orase, suntem obositi psihic si vrem o pauza departe de civilizatie, alegem sa mergem in natura, acolo unde avem nevoie doar de murmurul apelor si ciripitul pasarilor pentru a ne relaxa, dar, totodata, nu facem nimic in a o mentine vie, ba mai mult, noi suntem cei care o omoara. Mediul inconjurator are nevoie de noi insa, mai mult ca niciodata, noi avem nevoie de el si trebuie sa facem orice e posibil pentru a-l mentine cat mai curat, propice traiului. Daca colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea acestora reprezinta un pas spre un viitor mai bun, consider ca consecintele ce deriva din nerespectarea lor sunt unele binemeritate, pentru ca a colecta niste deseuri necesita un minimum de efort, efort care totusi va produce un scop de lunga durata.

Articole din categoria: Colectare Selectiva