Comunitatea Wasteix

Faptul ca oamenii sunt fiinte sociale, cu nevoi sociale, nu mai este doar un subiect stiintific ci si o realitate pe care o validam cu totii.

Existenta si dezvoltarea noastra armonioasa au loc in si cu ajutorul comunitatii: Familia, grupul de prieteni, cartierul, orasul, tara in care traim alcatuiesc un cers in care noi ne regasim si ne simtim in siguranta.

Observam cum lumea intreaga se schimba, invata si evolueaza cu sprijinul indivizilor care o alcatuiesc, chiar daca fiecare om este unic in felul lui, el da sens acelui intreg, acelei comunitati, asemenea unei rotite mici dar importante pentru mecanismul grandios care pune totul in miscare.

Tot asa, comunitatea noastra isi propune sa valorifice implicarea, responsabilitatea, colaborarea si unicitatea ideilor membrilor sai.

Noi credem in puterea colaborarii, in egalitatea de sanse si in economia bazata pe comunitate care fac astfel incat fiecare dintre noi sa se simta pretuit, respectat si fericit.

Nu in ultimul rand, nevoia si interesele societatii pentru un mediu mai curat devin obiective pe care comunitatea noastra sa le atinga prin implicarea oamenilor cu viziune si constiinta ecologica.

Una dintre caracteristicile societatii civilizate o constituie spiritul comunitar definit ca dorinta de a ajuta oamenii care convietuiesc in aceeasi localitate. Este vorba de sentimentul de dragoste pentru locul de trai care se dezvolta prin educatie si sta la baza participarii la viata comunitatii.

Intr-o societate democratica autoritatile tin cont de parerile diferitelor grupuri. Sa ai spirit comunitar inseamna sa actionezi responsabil in comun, fara a neglija aspectele particulare, specifice, respectul pentru diferentele celuilalt. In societatea noastra, dispersata de practici nedemocratice de durata, fara valori comune, cu oameni sufocati de mii de probleme ce nu le permit sa considere participarea la viata comunitatii o prioritate, ideea de comunitate este un deziderat al intelectualilor. Conceptul de voluntariat, care dezvolta sentimentul de mindrie, dragoste si spirit cetatenesc, nu s-a conturat in niste experietne utile, firesti.

Ca indivizi putem deveni si putem fi perceputi in multe feluri. In Comunitate iti propui lucruri, iti creezi un scop catre care sa te indrepti. Iesi din plutirea in deriva si navighezi pe un curs precis!

Comunitatea noastra respecta functia naturala de crestere a vietii, a universului, a pamantului, a naturii. Noi, membrii comunitatii, impreuna ne expandam mai repede, producem roade mai bune, contribuim prin solutii durabile la mentinerea unui mediu natural curat si sanatos, in armonie cu activitatea umana.

Cautam si aducem alaturi de noi grupuri de tineri, grupuri comunitare, administratii locale patrunsi de auto-responsabilizare, dornici de actiune si sa ne impartaseasca dorinta de a construi o lume ” mai curata si mai putin poluata” pentru noi toti.

Impreuna sa cream existenta unei mentalitati responsabile la nivel de poluator, sa combatem carentele de legislatie in ceea ce priveste sistemul garantie/depozit, sa gasim solutii fiabile pentru implementarea punctelor de colectare selectiva, sa militam pentru un sistem de recompensare efectiva, realista si multumitoare a poluatorului.

Hai si tu, alaturi de noi! Ne bazam pe tine!

Photo by Shane Rounce on Unsplash

Articole din categoria: Comunitatea Wasteix