Politica de confidentialitate si GDPR

Protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal este importanta pentru noi, prin urmare acordam o atentie deosebita protejarii vietii private a vizitatorilor (“persoanele vizate”) care acceseaza site-ul Asociației pentru Dezvoltare Durabilă – Atelierul de Resurse – https://wasteix.ro/ – in conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului, din data de 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (Regulamentul general privind protectia datelor „RGPD”).

Va rugam sa acordati o atentie deosebita Politicii pentru a intelege modul in care vor fi tratate informatiile despre dumneavoastra („date personale”).

Prezenta Politica contine detalii referitoare la aplicarea prevederilor RGPD, precum si drepturile de care beneficiati cu privire la modul in care datele dumneavoastra personale sunt utilizate prin intermediul site-ului asociatiei noastre.

Prelucrarea datelor cu caracter personal efectuata de Asociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse  se va realiza intotdeauna in conformitate cu prevederile RGPD, precum si cu toate reglementarile nationale privind protectia datelor cu caracter personal.

Prin prezenta Politica de protectie a datelor cu caracter personalAsociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse  doreste sa informeze vizitatorii cu privire la natura datelor cu caracter personal pe care le prelucram, precum si cu privire la scopurile prelucrarii.

In plus, va informam prin intermediul prezentei Politici si cu privire la drepturile de care beneficiati, potrivit RGPD.

Asociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse  se obliga sa respecte principiile de protectie a datelor cu caracter personal prevazute de GDPR, pentru a se asigura ca toate datele sunt:

a) prelucrate in mod legal, echitabil si transparent fata de persoana vizata („legalitate, echitate si transparenta”); 

b) colectate in scopuri determinate, explicite si legitime si nu sunt prelucrate ulterior intr-un mod incompatibil cu aceste scopuri; prelucrarea ulterioara in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice nu este considerata incompatibila cu scopurile initiale, in conformitate cu articolul 89 alineatul (1) RGPD („limitari legate de scop”); 

c) adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate („reducerea la minimum a datelor”); 

d) exacte si, in cazul in care este necesar, sa fie actualizate; trebuie sa se ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca datele cu caracter personal care sunt inexacte, avand in vedere scopurile pentru care sunt prelucrate, sunt sterse sau rectificate fara intarziere („exactitate”); 

e) pastrate intr-o forma care permite identificarea persoanelor vizate pe o perioada care nu depaseste perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele; datele cu caracter personal pot fi stocate pe perioade mai lungi în masura in care acestea vor fi prelucrate exclusiv in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice, in conformitate cu articolul 89 alineatul (1) RGPD, sub rezerva punerii in aplicare a masurilor de ordin tehnic si organizatoric adecvate prevazute in regulament in vederea garantarii drepturilor si libertatilor persoanei vizate („limitari legate de stocare”); 

f) prelucrate intr-un mod care asigura securitatea adecvata a datelor cu caracter personal, inclusiv protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale, prin luarea de masuri tehnice sau organizatorice corespunzatoare („integritate si confidentialitate”).

Prelucrarea datelor de contact

Asociatia va prelucra informatiile pe care le furnizati in formularele  (nume, prenume, adresa de e-mail, telefon) existente pe site, exclusiv cu scopul inregistrarii dumneavoastra si a solicitarilor dumneavoastra.

De asemenea, precizam ca vom prelucra adresa dumneavoastra de e-mail pentru a va transmite newslettere, numai in masura in care sunteti de acord cu primirea acestora.

Prin furnizarea oricaror date cu caracter personal prin intermediul site-ului Asociatiei, ințelegeti si sunteti de acord ca datele dumneavoastra vor fi prelucrate in conformitate cu prevederile Politicii de protectie a datelor a Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse.

Va rugam sa aveti  in vedere faptul ca pentru a putea procesa solicitarile dumneavoastra este posibil ca, in anumite circumstante, sa avem obligatia de a divulga datele dumneavoastra, partenerilor cu care Asociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse colaboreaza si/sau altor terti furnizori de servicii ai Asociatiei.

Asociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse a adoptat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a asigura securitatea prelucrarii datelor, precum si prelucrarea in conformitate cu cerintele RGPD a datelor dumneavoastra de catre entitatile mentionate anterior.

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre alte entitati doar pe baza consimtamantului dumneavoastra expres, cu exceptia situatiilor in care exista o obligatie legala pentru Asociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse  de a proceda in acest mod.

Asociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse  se obliga sa nu prelucreze datele cu caracter personal furnizate in alt scop decat acela pentru care au fost transmise, cu exceptia situatiilor in care exista consimtamantul dumneavoastra expres pentru a le utiliza si in alte scopuri.

Newsletter

Daca sunteti abonat pentru primirea Newsletter-elor Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi utilizate cu scopul exclusiv de a va transmite aceste informari cu continut editorial.

Datele dumneavoastra cu caracter personal urmeaza a fi sterse de indata, atunci cand anulati abonarea la Newsletter-ul Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse.

Va puteti dezabona in orice moment prin intermediul link-ului atasat Newsletter-ului primit sau printr-o solicitare scrisa adresata Asociatiei.

Datele cu caracter personal prelucrate prin intermediul site-ului Asociatiei vor putea fi dezvaluite si/sau transferate catre terti doar in situatia in care exista consimtamantul dumneavoastra expres pentru a proceda in acest sens, cu exceptia situatiilor in care exista o obligatie legala pentru Asociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse de a proceda in acest mod.

Va rugam sa aveti in vedere faptul ca este posibil ca, in anumite circumstante, sa avem obligatia de a dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal, partenerilor cu care Asociatia colaboreaza si/sau altor terti furnizori de servicii ai Asociatiei.

Site-ul Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse poate contine, la un moment dat, link-uri de acces catre alte site-uri ale caror politici de prelucrare a datelor pot fi diferite de cele ale Asociatiei.

Va rugam sa aveti in vedere si sa consultati politicile de confidentialitate ale celorlalte site-uri, Asociatia neasumandu-si responsabilitatea cu privire la informatiile trimise sau colectate de aceste terte parti.

Site-ul Asociatiei foloseste identificatori de tip Cookie.

Cookie-urile sunt fisiere text care sunt stocate intr-un computer prin intermediul Browserului de Internet. Multe site-uri si servere utilizeaza cookie-uri. Multe module cookie contin un cod asa-numit cookie. Un ID cookie este un identificator unic al cookie-ului. Se compune dintr-un sir de caractere prin care paginile si serverele Internet pot fi atribuite browserului de Internet in care a fost stocat cookie-ul. Acest lucru permite site-urilor web si serverelor vizitate sa diferentieze browserul individual al datelor de la alte browsere de Internet care contin alte cookie-uri. Un anumit browser de Internet poate fi recunoscut si identificat folosind un cod de cookie unic. 

Prin utilizarea cookie-urilor, Asociatia poate furniza userilor site-ului mai multe servicii usor de utilizat care nu ar fi posibile fara setarea cookie-urilor. Cu ajutorul unui cookie, informatiile de pe site-ul nostru pot fi optimizate avand in vedere utilizatorul. Cookie-urile ne permit, dupa cum am mentionat anterior, sa recunoastem utilizatorii site-ului nostru web. Scopul acestei recunoasteri este de a usura utilizarea de catre utilizatori a site-ului nostru web. Utilizatorului site-ului web care utilizeaza module cookie nu trebuie, de exemplu, sa introduca date de acces de fiecare data cand site-ul este accesat, deoarece acesta este preluat de site-ul web, iar cookie-ul este astfel stocat in sistemul informatic al utilizatorului. 

Persoana vizata poate, in orice timp, sa previna setarea cokie-urilor prin intermediul unei setari corespunzatoare a browserului de internet utilizat, poate astfel să refuze definitiv setarea cookie-urilor. 

In plus, cookie-urile deja setate pot fi sterse in orice moment prin intermediul unui browser de Internet sau al altor programe software. Acest lucru este posibil in toate browserele de Internet populare. Daca persoana vizata dezactiveaza setarea cookie-urilor in browserul de internet utilizat, nu toate functiile site-ului nostru pot fi utilizate in totalitate. 

In timpul utilizarii este posibil sa colectăm automat date personale cum ar fi adresele IP de la care accesati site-ul si browserul pe care il folositi, iar dumneavoastra sunteti de acord cu stocarea anumitor informatii pe computerul dumneavoastra (“module cookie”), toate in scopul de a va asigura un acces optim la site si operarea acestuia de catre dumneavoastra. 

Cookie-urile pe care le folosim pe acest website au o durata de viata variabila, dar aceasta nu depaseste 2 ani de zile.

Asociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse poate pastra datele prelucrate pentru diferite perioade de timp, apreciate ca fiind rezonabile, in conformitate cu scopurile indicate anterior.

Datele pe care le furnizati prin abonarea la Newsletter sunt pastrate pana la momentul dezabonarii voluntare, efectuate prin intermediul link-ului continut in Newsletter-ul  primit sau al unei solicitari scrise, adresate la Responsabilul nostru pentru protectia datelor.

Persoanele vizate au urmatoarele drepturi in conformitate cu RGPD in ceea ce priveste datele personale pe care Asociatia le prelucreaza:

  1. Dreptul de acces la datele prelucrare;
  2. Dreptul la rectificarea si stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”);
  3. Dreptul la restrictionarea prelucrarii;
  4. Dreptul la portabilitatea datelor;
  5. Dreptul de opozitie;
  6. Dreptul de a retrage consimtamantul in orice moment;
  7. Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere competenta (ANSPDCP, cu sediul in Bd. Ghe. Magheru, nr. 28-30, sector 1, municipiul Bucuresti)

Pentru exercitarea drepturilor dumneavoastra, va puteti adresa, in scris Asociatiei, printr-o cerere care sa contina datele dumneavoastra de identificare, pe adresa de e-mail contact@atelierulderesurse.ro sau la adresa postala a acesteia

Asociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse a adoptat masuri tehnice si organizatorice de prelucrare a datelor, actualizate in conformitate cu cerintele RGPD, cu scopul de a proteja datele dumneavoastra cu caracter personal impotriva oricaror actiuni de acces neautorizat, utilizare necorespunzatoare sau divulgare, modificare neautorizata, distrugere sau pierdere accidentala. Toti angajatii si colaboratorii Asociatiei sunt obligati sa respecte confidentialitatea informatiilor dumneavoastra, in conformitate cu prevederile prezentei Politici.

Site-ul Asociatiei poate contine legaturi catre alte site-uri si / sau alte pagini web care nu sunt proprietatea Asociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse.

Asociatia nu isi asuma nicio responsabilitate cu privire la continutul acestor site-uri si, prin urmare, nu va putea fi tinuta raspunzatoare pentru conținutul, publicitatea, bunurile, serviciile, software-ul, informatiile sau alte materiale disponibile pe sau prin intermediul acestor site-uri. 

Asociatia nu va fi responsabila de pierderea datelor cu caracter personal, de orice efecte negative asupra datelor personale ale vizitatorilor sau de alte daune morale si/sau patrimoniale cauzate de accesul la respectivele site-uri.

Va rugam sa aveti in vedere faptul ca prezenta Politica poate face obiectul unor modificari periodice de continut, prin actualizarea site-ului Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse. Prin urmare, este necesar sa verificati aceasta pagina pentru orice actualizare.

Va rugam sa nu continuati sa utilizati site-ul Asociatiei daca nu sunteti de acord cu astfel de modificari.

Termeni prezentei Politici se interpreteaza in conformitate cu legislatia aplicabila.