Reciclarea incepe cu tine

Proiectul RECICLAREA INCEPE CU TINE pledeaza pentru o cauza sociala de maxima actualitate: in Romania, exista o acuta lipsa de informare privind colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, precum si modalitatile de reciclare a acestora.

    EFECT ACTUAL

POLUAREA MASIVA A ORASULUI
SI
“POPULAREA” ACESTUIA CU MUNTI DE GUNOAIE.

In acest context, ne propunem sa initiem un program in domeniul protectiei mediului inconjurator prin care sa implicam membrii comunitatii locale (producatori, importatori, administratii publice, comercianti, consumatori) intr-un efort comun

    SCOP PROPUS

ORAS MAI CURAT SI MAI PUTIN POLUAT
PENTRU NOI TOTI

Conceptul campaniei

In luna August,  Asociatia pentru Dezvoltare Durabila – Atelierul de Resurse  a incheiat un parteneriat pe termen lung cu  Envipco Solutions Romania  – sub umbrela  Wasteix  – pentru a organiza o campanie la nivelul orasului  Bucuresti , pe tema colectarii selective si a reciclarii deseurilor de ambalaje avand o durata de  6 luni de zile. 

Evenimente de promovare

Pentru a populariza campania si pentru a-i mobiliza pe membrii comunitatii sa se implice in procesul de colectare selectiva si reciclare a deseurilor de ambalaje vom organiza evenimente cu premii pentru cei ce vor demonstra implicarea lor in protectia mediului inconjurator.
Evenimentele vor avea loc pe tot parcursul saptamanii, inclusiv in weekend.

Informarea comunitatii

In comunicarea cu membrii comunitatii, vom pune accent pe importanta sustinerii de catre locuitorii orasului a acestei campanii. Actiunile organizate vor promova pastrarea curateniei orasului si avantajele colectarii selective si a reciclarii deseurilor de ambalaje.

Evenimentele sunt anuntate prin afise si pliante personalizate. Acestea, vor comunica programul actiunilor, cu invitatia implicarii directe.

De asemenea, Campania va fi promovata prin intermediul social media: website propriu si partenere, pagina de Facebook proprie si partenere, pagina de comunitate Facebook proprie si partenere, Instagram, Linkedin.

Colectarea deseurilor

Pentru implementarea campaniei, vom achizitiona si amplasa (intr-o zona de maxima vizibilitate) o statie inteligenta de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje (de ultima generatie), din gama Envipco, care va reprezenta atat ”cartierul general” al actiunilor, cat si principalul punct de interactiune cu membrii comunitatii.

Acestia din urma pot afla aici informatii despre programul de recompensare a celor care fac un efort in vederea reciclarii, precum si sfaturi utile despre colectarea selectiva si reciclarea deseurilor de ambalaje. Tot aici, ei vor putea preda deseuri de ambalaje pentru a fi trimise spre reciclare.

Nu in ultimul rand, echipe de voluntari ii vor consilia pe membrii comunitatii, pentru a-i ajuta sa valorifice deseurile de ambalaje.

Actiuni de voluntariat cu mesaj eco

Locuitorii sunt invitati sa participe ca voluntari in actiunile organizate pe parcursul celor 6 luni de zile. Spre exemplu, voluntarii vor merge in principalele intersectii ale orasului si vor imparti soferilor stickere pentru masina, cu mesajul ”Si eu reciclez”.

In alta zi, va avea loc o actiune de ecologizare a unei zone verzi.

Impactul in comunitate

Cel mai important obiectiv al acestei campanii va fi generarea emulatiei referitoare la performanta de mediu;

In cadrul campaniei ne propunem sa colectam si sa reciclam peste 25 tone de deseuri de ambalaje (sticla, pet si aluminiu);

In total, prin intermediul evenimentelor, peste 200.000 de locuitori vor intra in contact direct cu mesajul ”eco” al campaniei (voluntari, beneficiari ai actiunilor de colectare si reciclare sau ai distribuirii de stickere, pliante, etc.)

IMPLICARE

Esti un cetatean responsabil si vrei sa sustii acest proiect?

Reprezinti o companie si vrei sa sustii acest proiect?

FII VOLUNTAR!

Daca vrei sa te implici in proiect ca si voluntar da-ne de veste completand formularul urmator:

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.